Pressemeddelse, Odd Fellow fejrer 200-års jubilæum

Odd Fellow Logerne i Ringsted fejrer 200-års jubilæum

Den verdensomspændende Odd Fellow Orden blev stiftet den 26. april 1819 i USA og kan derfor i år fejre sit 200-års jubilæum.

I Danmark har Storlogens embedsmænd fået Storlogens tilladelse til at bevilge 10.000 kroner til hver loge, således, at der i alle ”Logebyer” kan støttes lokalt efter eget ønske.

Der stiftes også en ny fond på dagen. ”Fonden til fordel for udsatte børn i Danmark og Færøerne” der naturligt omfatter gadebørn.

I den forbindelse holder alle landets Ordensbygninger åbent hus med uddeling af donationer på selve dagen.

Ringsted logerne, bestående af søsterloge nr. 63 Fru Inge og broderloge nr. 76 Asger Ryg, ser frem til at markere denne begivenhed med at holde åbent-hus

Fredag den 26. april 2019 mellem kl. 15:00 og 18:30

i Ordensbygningen, Teglovnsvej 44, 4100 Ringsted

Alle interesserede er velkomne, og dørene åbnes til selskabslokalerne klokken 15:00 hvor gæster bydes på en lille forfriskning. Der er ingen tilmelding.

Klokken 16:00 mødes alle i logesalen, hvor logernes Overmestre vil overrække tre donationer, som vil blive givet til følgende tre spejderkorps:

De blå spejdere, Det danske spejderkorps, 3. Valdemar Sejrs Gruppe, Ringsted.

De gule spejdere, Skjoldungerne i Ringsted.

De grønne spejdere, Sct. Bendts Ringsted Gruppe.

Hver modtager 6.000 kroner.

For at få et godt fundament til den nye Fond donerer alle landets loger 2.000 kroner til denne, hvortil der kommer flere tiltag ude i logerne, hvor overskuddene også vil gå direkte til denne fond.

Et af tiltagene vil være, at der i jubilæumsåret bliver udgivet et elektronisk frimærke, der kan anvendes på e-mails.

Et andet tiltag er, at der er fremstillet 20.000 pins, små pelikaner, som må bæres af alle i hele jubilæumsåret. Pelikanen symboliserer omsorg, idet den hakker sig til blods for at redde sine skrantende unger.

Prisen er 100 kroner pr. stk, og overskuddet går ubeskåret til den nye Fond til støtte for socialt udsatte børn i Danmark og Færøerne.

I Ringsted har Odd Fellow Ordenen kun været med i 1/3 af tiden idet det kun er 64 år siden at Ordensbygningen på Teglovnsvej blev indviet til logebrug.

Et 200-års jubilæum er jo noget ganske særligt og en stor dag for Ordenen og dens medlemmer, men selv om Odd Fellow Ordenen er en gammel Orden, er der en rød tråd i alt logearbejdet, idet alle loger arbejder ud fra de samme principper og målsætninger, for derved opnår vi, at alle vore medlemmer har samme udgangspunkt i den personlige udvikling.

Odd Fellow Ordenen har mange traditioner, men den følger også med tiden ved løbende at forny sig og tilpasse sig den tid, vi lever i, og det har den gjort gennem alle sine 200 år.

Odd Fellow Ordenen er en etisk organisation med et humanitært sigte! Altså et dobbelt formål med både indadvendt og udadvendt arbejde.

Den medvirker til at du får ny inspiration og styrke ved samværet med andre.

Den medvirker til, at du lader op til at møde hverdagens krav og forpligtelser ved for en stund at lade dem ude af betragtning.

Den medvirker til, at du tager del i og bidrager til et sammenhold og en tryghed, der tillader os at sige vor mening uden frygt for bagtalelse.

Den medvirker til, at du som Odd Fellow træder ind i et unikt fællesskab med etiske og humanitære idealer.

Vi Odd Fellow søstre og brødre vil derfor gerne fortælle om Odd Fellow Ordenen og dermed udbrede kendskabet til dens formål, da opbakningen til vort humanitære arbejde og vore logers fortsatte fremgang skal findes her i lokalområdet – her i Ringsted og omegn.

Vi vil gerne have flere medlemmer, både mænd og kvinder, der kan være med til at styrke logerne og give grobund for et meningsfyldt fritidsliv, hvor menneskelige værdier spiller en stor rolle. Begge loger ønsker at få flere Ordenssøskende, så vi forsat kan bestå ud i fremtiden, og derfor afholder vi løbende informationsmøder i begge loger. Skulle man være interesseret i at høre mere, kan man altid kontakte logen ved at skrive til os:

Søsterlogen på mail: om63@fru-inge.oddfellow.dk

Broderlogen på mail: om76@asger-ryg.oddfellow.dk

Websider:

Søsterloge nr. 63 Fru Inge: https://fru-inge.oddfellow.dk

Broderloge nr. 76 Asger Ryg: https://asger-ryg.oddfellow.dk

Ordenens årlige prisuddeling lørdag den 27. april 2019 afvikles i Odd Fellow Palæet i København.